تحولات لبنان و فلسطین

البرز - مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور کشور با اعلام اینکه در سال گذشته ۲۵ میلیون پرنده مبتلا به آنفولانزا را معدوم کرده ایم گفت: امسال این موج ۹۸درصد کاهش یافته است.

۲۵ میلیون پرنده مبتلا به آنفولانزا سال گذشته معدوم شد

به گزارش قدس آنلاین، علی رضا اکبرشاهی پیش از ظهر امروز چهارشنبه در سمینار علمی "آخرین یافته های تحقیقاتی بیماری نیوکاسل" که در سالن  همایش های موسسه رازی برگزار شد، در جمع خبرنگاران  در خصوص بیماری نیوکاسل  که یکی از بیماری های مسری و واگیردار است، گفت: بیش از چندین سال درگیری این بیماری را در کشور داریم و یکی از موارد کنترل این بیماری استفاده از واکسن ها و ساختار امنیت زیستی واحدها است.

وی افزود: مشکلی که در کنترل بیماری ها داریم  این است که ساختار امنیت زیستی در واحدهای گوشتی رعایت نمی شود و در بحث گوشت، قرنطینه، تعویض لباس عملکرد خوبی نداشته و این موارد انجام نمی شود.

مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور کشور با اشاره به اینکه سال گذشته در بحث کنترل آنفولانزا در بحث مزارع تخم گذار و مادر درگیری شدیدی داشتیم، افزود: خوشبختانه درحال حاضر نسبت به موج شدید درگیری نسبت به سال گذشته ۹۸ درصد کاهش معدوم سازی داشته ایم.

وی ادامه داد در سال گذشته ۲۵ میلیون پرنده مبتلا به آنفولانزا را معدوم کرده ایم اما امسال این موج ۹۸درصد کاهش یافته است.

اکبرشاهی در بحث کنترل بیماری های نیوکاسل در کشور گفت: با همکاری سازمان جهاد کشاورزی بحث آموزش به مرغداران و ارتقا امنیت زیستی و بهبود ساختار واحدها را در دستور کار قرار داده ایم که باعث کنترل این بیماری می شود.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه واکسنی که درحال حاضر برای پیشگیری از بیماری ها استفاده می کنیم از واکسن های نسل اول است، افزود: این واکسن ها از۳۰ سال پیش نیز استفاده می شد و نیاز است از واکسن های نسل جدید که در کشورهای پیشرفته به کار می برند ما نیزاستفاده کنیم.

وی ادامه داد: واکسن  نو ترکیب واکسن جدیدی است که با دستگاه های ژنتیکی ساخته می شود ومقرر شد تا یک میلیون دز از این واکسن ها ساخته شود.

اکبرشاهی به مزیت های استفاده از واکسن نو ترکیب اشاره کرد و گفت: با این واکسن کاهش دفعات واکسیناسیون کمتر می شود و ارزی که در این خصوص با دفعات بیشتر هزینه می شود کاهش می یابد.

 وی در ادامه گفت:  خسارات سالیانه یک هزار و ۸۰۰ میلیارد تومانی  ناشی از نیوکاسل که اتفاق می افتاد نیز کاهش یافته و سالانه ۲ میلیارد دز واکسیناسیون را کاهش می دهد.

اکبرشاهی در بخش دیگری از سخنانش به پرورش کرم ابریشم در ایران که از اهمیت بالایی برخوردار است اشاره کرد و گفت: این کشت یکی از صنعت هایی است که ایران  متولی اصلی آن است از اینرو ایران را به عنوان یکی از پرورش دهنده های کرم ابریشم می شناختند.

وی ادامه داد: ولی متاسفانه در سالهای ۹۶، و ۹۷ به دلیل درگیری با بیماری پبرین  که یکی از بیماریهای خسارت دهنده به کرم ابریشم است تقریبا صنعت کرم ابریشم در کشور نابود شده است.

این مسئول با اشاره به اینکه سازمان دامپزشکی با همکاری مرکز تحقیقات کرم ابریشم بحث نمونه برداری از محل تولید را در دستور کار قرار داد تا اگر تخمها آلوده باشد در مبدا حذف شود، گفت: این بیماری به صورت عمودی از والد به نسلهای پایین تر  منتقل می شود و این بیماری به راحتی با بحث تشخیص به موقع و حذف تخمهای آلوده قابل حل است.

 وی با تاکید بر اینکه سال گذشته و امسال  نزدیک به صد میلیون تومان هزینه برای اقلام ضد عفونی در نقانداری ها شده است افزود: خوشبختانه تمام این نتایج در سال جاری تقریبا هیچ بیماری در کشور گزارش داده نشد و نقاندارهای ما همه در پرورش کرم ابریشم سود کرده و خسارتی نداشتند.

اکبرشاهی خاطرنشان کرد: اغلب  پرورش دهنده های کرم ابریشم ما سنتی هستند و تقریبا ۱۰ استان درگیر پرورش کرم ابریشم هستند.

 وی در پایان گفت: چیزی حدود ۳۰ هزار جعبه تخم نقان سالیان در کشور توزیع می شود و این  کار بیشتر در روستاها است که خود به عنوان شغل خانگی به شمار می رود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.